
Efterrätter för vardag, fest och högtid. Perfekt för svalkande sommar eller med goda, smakrika kryddor under vintern. Upptäck nya smaker att testa som fetaostglasyr, grekisk yoghurt som vaniljsås, spännande chokladmousse, dadelbollar, grilloumibollar och hembakade saftiga kakor bakade med mild olivolja. En stark rekommendation för att göra din efterrätt saftig!
Efterrätter för vardag, fest och högtid. Perfekt för svalkande sommar eller med goda, smakrika kryddor under vintern. Upptäck nya smaker att testa som fetaostglasyr, grekisk yoghurt som vaniljsås, spännande chokladmousse, dadelbollar, grilloumibollar och hembakade saftiga kakor bakade med mild olivolja. En stark rekommendation för att göra din efterrätt saftig!
Krämig och len dessertkräm gjord på vaniljkokt grädde, honung och fetaost. I det här receptet har vi spetsat krämen med Cointreau men självklart går det
En matig variant på klassisk cheesecake med krämig oliv- och fetaostfyllning. Servera som förrätt eller tillbehör till kallskuret och grillade rätter. Får gärna stå i
Enkla och goda kakor med snurr! Dessa ljuvliga sesamfrökakor formas till snurror som toppas med sesamfrön. Kakorna får en härligt krispig yta och en mjuk
Filodeg är en lövtunn deg som används mycket inom grekisk bakning och matlagning. Här har vi valt att bjuda på ljuvliga vaniljrullar som bara smälter
Munkar är nog bland det godaste som finns och här får du smaka på en cypriotisk variant med honung. Degen är gjord på både mjöl
Lalagia är grekiska kakor som bakas i trakterna kring Kalamata, framförallt till jul. De friterade kakorna kan serveras med fetaost och honung eller pudrade med
Kourabiedes är klassiska småkakor från Grekland med mycket smör och en stänk cognac eller Metaxa. Vill du baka till barnen kan du förstås undvika spriten